Over mij

Over mij

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website!


Mijn naam is Daisy van Velzen, 'paardenmeisje' in hart en nieren, al zolang ik me kan herinneren. Mijn laatste paard, Leonardo (roepnaam Nardo), is waardoor ik manueel lymfedrainage- therapeut geworden ben.


Een chronische mok resulteerde in een ernstige Einschuss in 2014. 

Een telefoontje van een stalgenoot over een beetje dikke kogel, was 1,5 uur later een vierkant been, vol tot halverwege zijn bil, nat van uittredend serum en zwetend vanwege min. 41° C koorts. Doodziek!

Ik zal je het uitgebreide verhaal hier besparen ( je mag er natuurlijk wel altijd naar vragen!), dat is nogal lang, maar de wekenlange strijd was heftig. Hij kwam erbovenop, maar wel met restschade aan zijn lymfevaten.  

Hierdoor bleef de Einschuss regelmatig terugkeren en na de zoveelste keer, gaf ik mezelf 2 keuzes: zoeken buiten de reguliere zorg of euthanasie. Dit was geen doen.


Na een goed gesprek met de dierenarts, ben ik gedreven op zoek gegaan op internet en kwam in de wondere wereld van het lymfesysteem terecht. Ongelooflijk dat zo'n belangrijk systeem, zo onbekend bij velen is.

Ik besloot te starten met de basisopleiding bij de Blauwe Hengst in 2018, om Nardo zelf te kunnen ondersteunen, maar vanaf de eerste dag ontwaakte het lymfesysteem een passie in mij en ik besloot de volledige opleiding tot manueel lymfedrainage-therapeut te volgen. De resultaten waren verbluffend en ik heb Nardo met mijn opgedane kennis geweldig kunnen ondersteunen. 

Helaas is hij in 2020 aan koliek overleden.


Daarna ben ik gediplomeerd manueel lymfedrainage-therapeut geworden, aangesloten bij het erkende kwaliteitsregister van de Blauwe Hengst.


Nieuwsgierig geworden?

Op mijn Facebook en Instagram-account deel ik mijn ervaringen.