Over mij

Over mij

Leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn website!


Mijn naam is Daisy van Velzen, 'paardenmeisje' in hart en nieren, al zolang ik me kan herinneren. Mijn laatste paard, Leonardo (roepnaam Nardo), is waardoor ik manueel lymfedrainage - therapeut geworden ben.


Een chronische mok resulteerde in een ernstige Einschuss in 2014. 

Een telefoontje van een stalgenoot over een beetje dikke kogel, was een uur later een vierkant been, vol tot halverwege zijn bil, nat van uittredend serum en zwetend met bijna 42° C koorts. Doodziek!

Ik zal je het uitgebreide verhaal hier besparen, maar de wekenlange strijd was heftig. Hij kwam erbovenop, maar wel met restschade aan zijn lymfevaten.  

Hierdoor bleef de Einschuss regelmatig terugkeren en na de zoveelste keer, gaf ik mezelf 2 keuzes: zoeken buiten de reguliere zorg of euthanasie. Dit was geen doen.


Na een goed gesprek met de dierenarts, ben ik gedreven op zoek gegaan en kwam in de wondere wereld van het lymfesysteem terecht. Ongelooflijk dat zo'n belangrijk systeem, zo onbekend bij velen is. 

Ik besloot te starten met de basisopleiding bij de Blauwe Hengst in 2018, om Nardo zelf te kunnen ondersteunen, maar vanaf de eerste dag ontwaakte het lymfesysteem een passie in mij en ik besloot de volledige opleiding tot manueel lymfedrainage-therapeut te volgen. De resultaten waren verbluffend en ik heb Nardo met mijn opgedane kennis geweldig kunnen ondersteunen, tot hij jaren later helaas getroffen werd door koliek en overleed.

Mijn doel: zoveel mogelijk paarden (en hun eigenaren) helpen om het lichaam weer in balans te helpen. Zonder goed werkend lymfesysteem, geen gezond paard.


Daarbij kan ik vanaf heden paardeniriscopie aanbieden.

Ook iets waar ik enorm op AAN ging, tijdens een lezing van Annette Timmer en na de online cursus, besloot de opleiding te volgen. Met succes!


Nieuwsgierig geworden?

Op mijn Facebook en Instagram-account deel ik mijn ervaringen.